Bij de ijsmakers

Bij de ijsmakers

Vorige week mochten we met een klein groepje ijsfietsers op bezoek in de ijsmakerij van Henk & Jos in Surhuisterveen (Friesland). Laat het maar aan ons stelletje ongeregeld over om het dorp flink wakker te schudden. Friesland will never be the same…

Bij boer Pieter mochten we door het weiland struinen om de koeien te knuffelen die voor die lekkere room voor onze ijsjes zorgen. Boer Pieter heeft zelfs de bijzondere Jersey-koeien in zijn weiland staan; deze koeien staan erom bekend dat ze wat minder melk geven dan onze gewone Hollandse koeien, maar wél extra romige melk. Dat maakt onze ijsjes ook zo lekker zacht en romig. Onze Lucas werd zó wild van onze koeien, dat hij spontaan in het weiland ging liggen, midden tussen de koeien. En onze Rhea & Mirte kunnen het onderdeel ’tractor besturen’ weer van hun bucketlist af strepen.

Superleerzaam!

Daarnaast mochten we zelf biologisch ijs maken in de ijsmakerij van onze ijshelden Henk & Jos. Superleerzaam! Zo leerden we dat er hele aardbeien worden gebruikt voor onze lekkere aardbeiensorbetijsjes, die worden verhit tot ze helemaal zacht zijn. En we ontdekten hoe lekker versgemaakt amandelijs is. We overwegen nu om die ook mee te nemen in onze ijsfietsen. Wat denk jij; heb je zin in een vers, biologisch amandelijsje?

100% biologische ijs

Wil je meer weten over het 100% biologische ijs van De ijsfiets? Ontdek hier hoe ons ijs wordt gemaakt.

Wie lusten onze biologische ijsjes?

1743469412436978857501745536154818217213784ojpeg.jpg

Coole en enthousiaste ijsverkopers gezocht

Ben jij gek op ijs en denk je dat jij de leukste ijscoman/-vrouw ever kunt zijn? Solliciteer hieronder

Direct solliciteren