Hier maken we ons ijs

Hoe wordt ons ijs gemaakt?

Wij zijn trots op ons ijs. In plaats van je honderd gekke ijssoorten te bieden, richten wij ons liever op een paar écht lekkere smaken. En maken we die zo onweerstaanbaar mogelijk.

IJs waarvan je smaakpapillen gaan dansen

Ken je die ijssalons waar het ijs je hoog opgespoten in felle kleuren toeschreeuwt? Dat ijs ziet er misschien mooi uit in een vitrine, maar de smaak is een stuk minder lekker: veel van dat ijs bevat een een grote hoeveelheid lucht. Omdat je daarmee meer ijs kunt maken voor hetzelfde geld én omdat het ijs daarmee zacht & schepbaar blijft. Je kunt er de perfecte ronde bollen mee creëren. Geen wonder dat de meeste ijsverkopers daar goud geld in zien!

Dat is echter niet het ijs waar wij voor kiezen. Wij willen eerlijk ijs vol smaak. Dat je aardbeienijsje smaakt alsof je in je zomerjurk (of korte broek) door een zomertuin huppelt. En dat je vanilleijsje zo’n, volle romige smaak heeft, dat je smaakpapillen ervan gaan dansen.

Onze bolletjes zijn dan ook niet perfect rond, sterker nog: wij scheppen een wilde, funky bol voor je. Rond is braaf en wij krijgen veel meer trek van een gek gevormd bolletje ijs, dat erom sméékt om heel gauw opgegeten te worden. Daarvoor moet het ijs de perfecte temperatuur hebben en iets zachter zijn, want dan komt de smaak nóg beter naar voren.

Niet alleen lekkerder, maar ook verantwoord

Jarenlang hebben we gezocht naar ijsmakers die voor ons het lekkerste ijs konden maken en dan ook nog biologisch. Waarom? Omdat we het belangrijk vinden om rekening te houden met het effect dat we hebben op het milieu en het welzijn van de koeien die voor de room in onze roomijsjes zorgen (wij houden van blije koeien!).

Het houdt ook in dat het fruit dat voor onze sorbetijsjes wordt gebruikt, niet bespoten is geweest met pesticiden (wij houden van blije aardbeien!). Doordat onze ijsjes biologisch zijn, zijn ze dus gezonder en meer verantwoord om te eten. Geef ze dus gerust aan je kinderen! Maar nog belangrijker: doordat onze ijsjes biologisch zijn, smaken ze ook véél en véél lekkerder. Maar dat mag je ook zelf komen proeven.

Wie maken ons ijs?

Wie zijn die ijshelden die onze lekkere ijsjes maken? Henk & Jos. In het groene, Friese dorpje Surhuisterveen maken zij ons ijs met de hand én met een flinke dosis liefde. Jos werkte tot voor kort nog als Senior Business Consultant bij ABN Amro, maar nu stort hij zich fulltime, met heel veel passie op ijs. Daarnaast heeft hij samen met zijn vrouw een supertoffe, grote food- & lifestylewinkel in het dorp, waar je ook lekkere ijsjes kunt kopen.

Henk maakt het liefst ‘s nachts ijs, vanaf 02:00 uur. Daarmee gaat hij gerust door tot een uurtje of 18:00 uur. En dat is nog niet alles: Henk was vroeger bakker en bakt nog steeds: elke zaterdag staat hij in Surhuisterveen in de bakkerij. Over wat het mooiste is aan hun vak van ijs maken zijn de mannen unaniem: ‘s ochtends vroeg naar de ijsmakerij rijden met achterin de auto vaten met nog warme melk, vers van de boer.

Over die verse, warme melk gesproken: die komt bij boer Pieter vandaan. Op zijn boerderij hebben de koeien alle ruimte om vrij rond te dartelen. Daardoor zorgen ze voor die biologische Friese melk die onze roomijsjes zo lekker maken.

Ontdek hoe lekker biologisch is!
Het ijs van De ijsfiets voldoet aan de biologische wetgeving (Skal), daarom mogen we dit keurmerk voeren.

Kom proeven en laat je verrassen door de pure, volle smaken van onze ijsjes!

Nog een vraagje? Bel onze IcePhone op (085) 065 62 18.

Wie lusten onze biologische ijsjes?

1743469412436978857501745536154818217213784ojpeg.jpg

Coole en enthousiaste ijsverkopers gezocht

Ben jij gek op ijs en denk je dat jij de leukste ijscoman/-vrouw ever kunt zijn? Solliciteer hieronder

Direct solliciteren